Lekker zuinig leven en eten Logo

Budgetvriendelijke Europese steden bezoeken met de trein

0:00 / 0:00
Someone Like You

Budgetvriendelijke Europese steden bezoeken met de trein

Voor de meeste Europese reizigers is Europa niet de droombestemming. Dit in tegenstelling tot Amerikanen en Aziaten, die komen graag naar onze “Old World”. Wij Europeanen gaan echter liever naar hun kant van de aardbol.

Maar met onze verbluffende architectuur, rijke cultuur en brede geschiedenis is ons eigen continent een must-visit plek voor iedereen die zijn horizon wil verbreden.

Ondanks zijn onmiskenbare charmes kan Europa echter nogal polariserend zijn. Het is geen geheim dat het een vrij dure plaats is om te reizen. Het goede nieuws is echter dat er slimme manieren zijn om van Europa te genieten zonder te veel geld uit te geven.

In dit budgetvriendelijke artikel laten we je kennismaken met enkele van Europa’s beste toeristische hotspots die je bankrekening niet leeg trekken én hoe je er zuinig voor je portemonnee en het milieu komt.

Budgetvriendelijke Europese steden bezoeken met de trein: Interrail.

Voor de old-timers ook nog bekend, als hét ultieme rondreizen door Europa moment: interrailen of eurorailen. In de begintijd was dit voornamelijk voor jongeren, maar tegenwoordig is het voor alle leeftijden! Als is het voor jongeren onder de 27 wel aanzienlijk goedkoper.

Zo is een reis van een maand langs alle onderstaande steden, voor iemand jonger dan 27 € 316,= en ouder € 518,=. Voor dit geld mag je zelfs 2 maanden over de reis doen. De basis hiervoor is de Global Pass.

budgetvriendelijke europese steden bezoeken, europa op een beperkt budget, interrail, zuinig reizen, goedkoop reizen, treinen in europa, treinen door europa, citytrips per trein, maand reizen in europa, lekker zuinig

Je kunt ook kiezen voor een upgrade naar 2e klasse. De Global Pass komt dan op € 401,= in plaats van € 316,= voor jongeren onder de 27.

Behalve dat reizen per trein over grote afstanden super milieu-vriendelijk is, heeft het nog een belangrijk bijkomend voordeel: een nacht in een trein, is een nacht niet betalen voor een overnachting. Je mist dan wel het landschap tijdens het treinen, maar het is wel een voordeel!

Welke budget vriendelijke Europese steden ga je dan bezoeken?

Hier een lijstje met ideeën van enkele leuke en budget vriendelijke Europese steden.

Praag, Tsjechische Republiek

Praag is een van de mooiste steden van Europa, met zijn magnifieke architectuur, heerlijk eten en pittoreske straatjes. Met zijn brede aanbod aan budgetvriendelijke eetgelegenheden en betaalbare accommodatie is het de perfecte plek om Europa met een beperkt budget te ervaren.

Om een idee te geven: 4 nachten met 2 personen in een hostel zijn al vanaf € 96,= mogelijk.

budgetvriendelijke europese steden bezoeken, interrail europa, reizen per trein, reizen in europa, goedkope vakantie, goedkoop reizen, budgetvriendelijke vakantie Europa, lekker zuinig, zuinig reizen
Bron: bookings.com
Boedapest, Hongarije

Boedapest is een juweel van Oost-Europa. De stad heeft veel bezienswaardigheden, van architectuur tot musea, theaters en parken. De stad te voet verkennen is de beste manier om er het meeste uit te halen, en er zijn tal van budgetvriendelijke wandeltochten beschikbaar.

Krakau, Polen

De op een na grootste stad van Polen bruist van geschiedenis en cultuur, en het is ongetwijfeld een van de meest budgetvriendelijke in Europa. Met zijn budgetvriendelijke accommodaties en aanbod aan budgetvriendelijke restaurants om uit te proberen, is Krakau een uitstekende keuze voor budgetreizigers.

Om een idee te geven: 4 nachten met 2 personen in een hostel zijn al vanaf € 92,= mogelijk!

budgetvriendelijke europese steden bezoeken, budgetvriendelijk reizen europa, goedkoop reizen, goedkope vakantie europa, goedkoop reizen per trein, lekker zuinig, zuinig reizen, zuinig leven
bron: bookings.com
Lissabon, Portugal

Lissabon is een van Europa’s meest ondergewaardeerde steden met zijn rijke cultuur, verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenis. Het is ook een zeer betaalbare bestemming met een overvloed aan budgetvriendelijke accommodatie en tal van heerlijke eetgelegenheden.

München, Duitsland

Alhoewel München niet de meest goedkope stad van Europa is, is het een mooie tussenstop voor het verdere verloop van de reis (naar Barcelona) München is een hotspot voor reizigers die de cultuur en tradities van Duitsland willen ervaren.

Hoewel de stad prijzig kan zijn, zijn er tal van budgetvriendelijke opties om de topattracties van de stad te verkennen, zoals de Marienplatz en het Olympisch Park.

Athene, Griekenland

Athene is een van de meest historisch rijke steden in Europa en een geweldige budgetvriendelijke bestemming. Athene staat bekend om het Parthenon en de Akropolis en biedt een schat aan fascinerende archeologische vindplaatsen zonder diep in de buidel te tasten.

Om een idee te geven: 4 overnachtingen in een hostel met 2 volwassenen is al mogelijk voor € 80,=.

budgetvriendelijke europese steden bezoeken, interrail, reizen door europa, budgetvriendelijk reizen door europa, zuinig reizen, zuinig leven, goedkoop op vakantie, lekker zuinig, met de trein op vakantie
Bron: bookings.com
Barcelona, Spanje

Barcelona is een uitstekende keuze voor budgetreizigers die de levendige steden van Spanje willen bezoeken. Met zoveel te zien en te doen, van kunst en architectuur tot winkelen en dineren, heeft Barcelona een schat aan budgetvriendelijke opties voor elk reisplan.

Prijsvergelijkingen tussen de verschillende budgetvriendelijke Europese steden

We hebben even voor je op een rijtje gezet wat de prijzen zijn van een aantal dingen in de gemiddelde steden. Zo krijg je een goed idee waar je rekening mee moet houden voor jouw levensonderhoud als je in die stad op pad gaat.

budgetvriendelijke europese steden bezoeken, interrail, reizen door europa, budgetvriendelijk reizen door europa, zuinig reizen, zuinig leven, goedkoop op vakantie, lekker zuinig, met de trein op vakantie

Conclusie

Het is niet nodig om diep in de buidel te tasten als je de beste toeristische hotspots van Europa bezoekt. Door onze budgetvriendelijke tips te volgen, kun je het beste van Europa ervaren met een beperkt budget.

Je kunt een maand onderweg zijn met de trein voor € 316,= of € 518,= (afhankelijk van je leeftijd) en heel Europa door reizen.

Met zoveel betaalbare bestemmingen in Europa kun je reizen zonder in te leveren op de kwaliteit van je reis.

Plan vooruit, kies verstandig en het avontuur wacht op je! Ga jij voor het ontdekken van deze budgetvriendelijke Europese steden?

P.S. Er zijn nog een aantal andere zeer budgetvriendelijke Europese landen, die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn, maar in verband met de oorlog in Oekraïne hebben we deze hier niet opgenomen.

Pizzadeeg recept pizzabodem goedkoop - lekker zuinig eten en drinken, simpel leven, eenvoudig leven - Sacha Kay

Inhoudsopgave

Teveel mensen geven geld uit dat ze niet verdiend hebben, om spullen te kopen die ze niet willen, om indruk te maken op mensen die ze niet mogen.