Lekker zuinig leven en eten Logo

Ontdek de verborgen juweeltjes van Frankrijk met een beperkt budget

0:00 / 0:00
Ontdek de verborgen juweeltjes van Frankrijk met een beperkt budget

Frankrijk is een land dat voor elk wat wils heeft. Van de romantische steden tot het adembenemende platteland, Frankrijk is een geweldige plek om te verkennen. Maar als je een beperkt budget hebt, vraag je je misschien af hoe je de verborgen juweeltjes van Frankrijk kunt ontdekken zonder er failliet aan te gaan.
Wees niet bang! Hier is een uitgebreid artikel voor het ontdekken van de verborgen juweeltjes van Frankrijk met een beperkt budget.

Frankrijk met een beperkt budget - lekker zuinig reizen - sacha kay

Minder bereisde gebieden

Overweeg eerst om de minder bereisde regio’s, steden en dorpen te bezoeken. Frankrijk zit vol met charmante kleine steden, regio’s en dorpen die vaak over het hoofd worden gezien door toeristen. Deze plaatsen bieden vaak geweldige deals voor accommodatie en attracties.

De stad Carcassonne in het zuiden van Frankrijk is bijvoorbeeld een geweldige plek om te verkennen. Het staat vol met middeleeuwse architectuur en geplaveide straten, en er zijn tal van betaalbare plekken om te verblijven.

Denk ook aan Lyon, als je op zoek bent naar een mooie stad om te bezoeken. Hou je van leuke kleine restaurantjes? Dan ben je hier op de juiste plek! Lyon is namelijk de wereldhoofdstad van de gastronomie.

De regio Auvergne, bijvoorbeeld, is een prachtige streek met een vulkanisch gebied, bossen en mooie plattelandsgebieden. Het is niet heel dicht bevolkt, maar biedt genoeg plekken voor overnachtingen en amusement.

Gratis activiteiten

Ten tweede, zoek naar gratis activiteiten. Er zijn genoeg gratis dingen te doen in Frankrijk. Veel steden hebben bijvoorbeeld gratis wandeltochten, die een geweldige manier zijn om de omgeving te verkennen. In Parijs kun je op sommige dagen zelfs gratis veel van de iconische bezienswaardigheden van de stad bezoeken, zoals de Eiffeltoren en het Louvre.

Het Franse platteland is bezaaid met prachtige wandel- en fietstochten. Ze staan heel goed aangegeven en zijn helemaal gratis. Al kun je vaak in de toeristenbureaus, voor weinig, gidsen kopen waarin de routes staan uitgelegd.

De toeristenbureaus zijn overigens super bronnen van (gratis) informatie. Zoek op Google naar “office de tourisme” en de plaats waar je naartoe gaat en kijk eens op de website. Je zult verbaasd zijn!

Kortingen en aanbiedingen

Ten derde, profiteer van kortingen en aanbiedingen. Er zijn veel manieren om geld te besparen in Frankrijk. Zo bieden veel musea en attracties kortingen voor studenten, senioren en kinderen. Het is ook de moeite waard om online naar speciale aanbiedingen en kortingen te zoeken.

Veel steden hebben een “city pass”. Hiermee krijg je voor een vast bedrag een hoop korting of zelfs gratis toegang tot de lokale bezienswaardigheden. En soms zelfs gratis openbaar vervoer!

Frankrijk heeft sinds enkele jaren een wet tegen het verspillen van voeding. En dat is gunstig voor jou! Supermarkten zijn namelijk verplicht om hun best te doen voeding te redden in plaats van weg te gooien, als de einddatum in zicht is. Dat betekent dat er 30 tot 50% korting op producten gegeven wordt. Het is wel erg populair onder de Fransen om deze deals te scoren, dus je zult er gewiekst in moeten zijn!

Ook Too Good to Go is hierdoor populair in Frankrijk. Er zijn veel bedrijven die hier hun producten op aanbieden.

Budgetvriendelijke accomodaties

Ten vierde, zoek naar budgetvriendelijke accommodaties. Er zijn tal van betaalbare accommodaties in Frankrijk. Je kunt bijvoorbeeld overnachten in een hostel of een budgethotel. Je kunt ook zoeken naar een bed & breakfast of appartement op sites zoals Airbnb.

Frankrijk is natuurlijk hét kampeerland bij uitstek. Veel dorpjes hebben nog een “camping municipal”, waar je soms al voor EUR 8,= met twee volwassenen, een tent en een auto terecht kunt. Ook zijn er door het hele land verspreid gratis overnachtingsplekken voor campers.

Ten vijfde, maak optimaal gebruik van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is een geweldige manier om goedkoop door Frankrijk te reizen. In de meeste steden kun je een dagpas of een meer dagen pas kopen, waarmee je veel geld kunt besparen.

Eten als een Fransoos

Overweeg ten slotte om te eten als een echte Fransoos. Lunchen dus. In sommige dorpjes kun je tussen de middag nog voor EUR 11,= een dagmenu eten. Inclusief glas wijn en koffie. Vraag niet hoe het kan, maar het bestaat nog steeds. Al worden ze wel steeds moeilijker te vinden…

Uit eten gaan in Frankrijk kan duur zijn, maar er zijn tal van manieren om geld te besparen. Kijk eens op de Franse Groupon website of app. Hier staan regelmatig serieuze kortingsbonnen op voor grote restaurantketens. Denk aan EUR 1,= uitgeven voor een coupon en dan 40% korting krijgen bij bijvoorbeeld Léon, Courtepaille, Poivre-Rouge, etc.

Uiteraard kun je voor jouw lunch of diner ook prima op zoek gaan naar lokale markten en bakkerijen, die vaak lekker en betaalbaar eten aanbieden.

Laatste woord

Dit zijn slechts een paar tips om met een beperkt budget de verborgen juweeltjes van Frankrijk te ontdekken. Met een beetje planning en onderzoek kun je een geweldige tijd hebben in Frankrijk met een beperkt budget. Hopelijk ben je door dit artikel geïnspireerd om op zoek te gaan naar een reis naar Frankrijk met een beperkt budget. Bon voyage!

Pizzadeeg recept pizzabodem goedkoop - lekker zuinig eten en drinken, simpel leven, eenvoudig leven - Sacha Kay