Lekker zuinig leven en eten Logo

Goedkoop Duitsland ontdekken met een beperkt vakantie budget

0:00 / 0:00
Goedkoop Duitsland ontdekken met een beperkt vakantie budget

Duitsland is een land dat veel attracties biedt voor toeristen, van het adembenemende landschap en de levendige steden tot de fascinerende cultuur en geschiedenis.

Helaas staat het niet bekend als goedkoop. Kun je goedkoop Duitsland ontdekken met een beperkt vakantie budget?

Neuschwanstein Vakantie Goedkoop Duitsland Beperkt Budget Goedkoop - Lekker Zuinig Reizen - Sacha Kay

Alhoewel Duitsland echt een geweldig land is, kan het voor mensen met een beperkt vakantie budget een beetje ontmoedigend zijn. Het staat er nou niet bepaald om bekend een goedkoop vakantieland te zijn.

Gelukkig zijn er tal van manieren om Duitsland goedkoper te verkennen, en dit artikel geeft je alle tips en trucs die je nodig hebt om het meeste uit je reis te halen zonder diep in de buidel te tasten.

Van het vinden van de beste budgetvriendelijke activiteiten tot goedkope accommodaties, dit artikel helpt je bij het plannen van een zuinige vakantie in Duitsland.

Accommodatie

De eerste stap is het vinden van betaalbare accommodatie in Duitsland. Er zijn verschillende opties, van hostels en kamperen tot budgethotels en Airbnb.

Hostels oftewel “Jugendherberge” in het Duits, zijn meestal een goedkope optie en ze bieden een geweldige manier om andere reizigers te ontmoeten. Er zijn er zo’n 400 te vinden in Duitsland.
Denk niet dat hostels uitsluitend grote slaapzalen zijn met lawaaierige jongeren. Er zijn gezinskamers of kamers voor 1 of 2 personen beschikbaar in de meeste jeugdherbergen.

Kamperen is ook een goede manier om geld te besparen, want er zijn tal van campings in heel Duitsland.

Als je op zoek bent naar iets comfortabelers, zijn budgethotels een goede optie. Op websites als Booking.com en Hotels.com kun je vaak goede deals vinden.

Airbnb is ook een geweldige manier om betaalbare accommodatie in Duitsland te vinden, aangezien er tal van aanbiedingen zijn in alle prijsklassen. Ook Home To Go heeft tal van huizen en appartementen.

Vervoer

Vervoer is een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden bij het plannen van een zuinige vakantie in Duitsland.

Het land heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersysteem, met treinen, bussen en trams die de grote steden met elkaar verbinden. Als je van plan bent om door het land te reizen, kun je een treinpas kopen, waarmee je geld kunt besparen op treinkaartjes. Als het goed is wordt in Duitsland binnenkort gestart met het goedkope openbaar vervoer voor EUR 49,= voor een maand. Zuinig en goedkoop Duitsland doorreizen is dan ineens heel goed mogelijk!

Bovendien bieden veel steden programma’s voor het delen van fietsen, wat een geweldige manier is om de stad met een beperkt budget te verkennen.

Activiteiten

Duitsland zit vol met activiteiten voor toeristen en er zijn tal van manieren om het land te verkennen zonder veel geld uit te geven. Veel steden hebben gratis wandeltochten, wat een geweldige manier is om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van de stad.

Bovendien bieden veel musea en galerieën op bepaalde dagen gratis toegang of kortingstarieven.

Er zijn in veel steden zogenaamde “City Pass” (stadskaart) verkrijgbaar. Hiermee krijg je gratis toegang of toegang tegen gereduceerd tarief bij vrijwel alle attracties en musea. Vaak zit er ook het gebruik van openbaar vervoer bij inbegrepen.

De prijs voor een meerdaagse kaart is vaak een stuk interessanter dan voor één dag. Kijk goed wat je wilt zien en blijf indien het mogelijk is een extra dag in de stad. Het is vrijwel altijd de moeite waard.

Als je op zoek bent naar buitenactiviteiten, zijn er tal van parken en natuurgebieden in heel Duitsland. Veel van deze zijn gratis toegankelijk en bieden een geweldige manier om het adembenemende landschap van het land te verkennen.

Bovendien is Duitsland de thuisbasis van een verscheidenheid aan culturele evenementen, zoals concerten, muziekfestivals en kunsttentoonstellingen, die vaak gratis of met korting te bezoeken zijn. Ook op Festivalticker.de zijn gratis festivals (Umsonst und Draussen) te vinden.

Eten in Duitsland

Voedsel is een andere belangrijke factor waarmee je rekening moet houden bij het plannen van een zuinige vakantie in Duitsland. Gelukkig zijn er tal van budgetvriendelijke opties, van streetfood tot traditionele Duitse gerechten.

Streetfood is een geweldige manier om lokale specialiteiten te proberen zonder veel geld uit te geven, en meestal zijn er in de meeste steden foodtrucks en kraampjes te vinden.

Bovendien bieden veel restaurants lunchspecialiteiten aan, die meestal veel goedkoper zijn dan diner.

Conclusie

Duitsland is een geweldige bestemming voor reizigers met een beperkt budget, en met de juiste planning kun je een zuinige vakantie hebben zonder in te leveren op comfort of plezier.

Van het vinden van goedkope reismogelijkheden tot het ontdekken van budgetvriendelijke activiteiten, dit artikel heeft je voorzien van tips en trucs die je nodig hebt om een zuinige vakantie in Duitsland te plannen.

Zuinig voor de portemonnee én zuinig voor het milieu, als je kiest voor het openbaar vervoer. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met het plannen van jouw reis en verken goedkoop Duitsland op een zuinige manier.