Lekker zuinig leven en eten Logo

Een goedkope Valentijnsdag: 12 tips om goedkoop een romantische Valentijnsdag te vieren

0:00 / 0:00
12 tips om goedkoop Valentijnsdag te vieren

Valentijnsdag (14 februari) is een dag om de liefde tussen twee mensen te vieren. Het is een dag om je gevoelens te uiten en je partner te laten zien hoeveel hij of zij voor je betekent.

Maar met de kosten van geschenken, hoge restaurantprijzen, onbetaalbare bloemen en dure activiteiten kan het moeilijk zijn om Valentijnsdag met een beperkt budget te vieren. Hier zijn 12 tips voor een goedkope Valentijnsdag!

Goedkope Valentijnsdag - Lekker Zuinig Leven - Sacha Kay

1. Maak zelf een romantische maaltijd

Een van de meest romantische dingen die je voor Valentijnsdag kunt doen, is een maaltijd koken voor je partner. Dit hoeft geen uitgebreid vijfgangenmenu te zijn. Je kunt iets eenvoudigs maken, zoals pasta of taco’s.

Ook vind je online recepten die budgetvriendelijk en makkelijk te maken zijn. Uiteraard zul je ook hoog scoren met het bereiden van het lievelingsgerecht van jouw partner.

Uiteraard dek je ook de tafel een beetje leuk (leen eventueel romantische borden en mooie glazen van familie en vrienden of ga op zoek in de Kringloop- of ruilwinkels), dim je het licht wat, trek je iets leuks aan én maak je een ultieme playlist met dé love songs.

Heb je Spotify? Dan is het een makkie: ze hebben vast een speciale Valentijns playlist die bij jouw maaltijd past (Italiaans, 70s, Frans…). Succes verzekerd!

Dit is een geweldige manier om jouw partner te laten zien dat je om hem of haar geeft zonder er failliet aan te gaan. Tijd, zorg en moeite is veel meer waard dan een duur cadeau!

2. Filmavond

Een andere manier om een goedkope Valentijnsdag te vieren, is door een filmavond te houden. Je kunt een film huren bij een streamingdienst of er één lenen bij de bibliotheek of wellicht van vrienden of familie.

Je maakt het compleet door zelf popcorn te maken en goedkope hapjes die je elkaar kunt voeren.

Heerlijk knus samen op de bank, onder een dekentje, is een geweldige manier om quality time samen door te brengen zonder veel geld uit te geven.

3. Maak een wandeling

Soms kunnen de eenvoudigste dingen het meest romantisch zijn. Samen wandelen kan een geweldige manier zijn om samen tijd door te brengen en te genieten van het buitenleven.

Je kunt ook een nabijgelegen park of natuurpad vinden om te verkennen. Dit is een geweldige manier om wat frisse lucht te krijgen en te genieten van elkaars gezelschap.

En daarna met warme chocolademelk en tip 2 de avond verder romantiseren.

4. Schrijf liefdesbriefjes

Het schrijven van liefdesbriefjes is een andere geweldige manier om je gevoelens te uiten zonder veel geld uit te geven.

Je kunt een paar notities schrijven en ze in huis verstoppen zodat je partner ze kan vinden. Je kunt ook een liefdesbrief schrijven waarin je je gevoelens uitdrukt.

Dit is een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft, zonder dat het iets kost, behalve jouw tijd, aandacht en moeite. En dat is veel meer waard dan geld!

5. Wees creatief met geschenken

Geschenken hoeven niet duur te zijn om zinvol te zijn. Denk na over wat jouw partner zou waarderen en wees creatief. Je kunt bijvoorbeeld een collage maken van foto’s van jouw favoriete herinneringen samen.

Als je iets fysieks wilt geven, overweeg dan om zelf iets te maken, zoals een gebreide sjaal of een schilderij. Je kunt ook een oprecht cadeau geven dat niets kost, zoals een belofte om iets speciaals voor je partner te doen (zie tip 7).

6. Schrijf een gedicht of zing een lied

Vind je liefdesbriefjes te gewoontjes? Ga dan tot het uiterste en schrijf een mooi gedicht of lied voor jouw Liefde.

Draag het voor, zing het of maak er een prachtig document van in plaats van een simpel zwart-wit word document. Canva is hier prima voor geschikt én gratis!

7. Geef tijd cadeau

Soms is tijd het beste cadeau dat je kunt geven. Je kunt jouw partner een waardebon geven voor een avond onverdeelde aandacht. Dit kan een avond zijn om bordspellen te spelen, films te kijken, een uitgebreide massage of gewoon te praten.

Dit is een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft zonder veel geld uit te geven.

8. Maak een speurtocht

Het maken van een speurtocht is een geweldige manier om een goedkope Valentijnsdag spannend en leuk te maken. Je kunt aanwijzingen rond het huis of de buurt verbergen en jouw partner ze laten vinden.

Je kunt er ook een wedstrijd van maken en de winnaar krijgt een prijs… Dit is een leuke manier om samen plezier te hebben!

9. Ga picknicken

Een picknick is een fijne manier om van het buitenleven te genieten en samen tijd door te brengen. Je kunt een park of strand zoeken en een dekentje uitspreiden.

Je kunt wat hapjes en drankjes meenemen of zelfs een huisgemaakte maaltijd. Dit is een geweldige manier om samen tijd door te brengen.

En ja. Zelfs dik ingepakt en bibberend van de kou is dit leuk en romantisch. Ga na het picknicken verder met tip 2.

10. Volg een dansles

Dansen is een geweldige manier om je liefde voor elkaar te uiten. Volg samen een dansles op Youtube en leer wat nieuwe moves. Wat dacht je van een gepassioneerde Tango?

Dit is een geweldige video (én kanaal) en wees gerust, er zijn ook gratis vervolglessen: Tango Lessons: #1 The Posture

Je kunt er zelfs een romantische avond van maken door wat langzame muziek op te zetten en te dansen in de woonkamer. Et voilà: een super geslaagde en goedkope Valentijnsdag.

11. Heb een spa-dag

Je hoeft niet veel geld uit te geven om te genieten van een dagje spa. Je kunt thuis je eigen spa-dag maken met wat geurkaarsen, ontspannende muziek en een paar zelfgemaakte behandelingen.

Geef elkaar massages, mani-pedi, neem samen een bubbelbad, een gezamenlijke douche met zoutscrub of maak gezichtsmaskers.

Romantischer wordt een goedkope Valentijnsdag toch bijna niet?


12. Maak een geheugenpot

Begin er nu aan voor de volgende goedkope Valentijnsdag (of verjaardag, Kerst, etc.): een geheugenpot. Het is een geweldige manier om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft.

Je kunt de geheugenpot vullen met notities over je favoriete herinneringen samen, citaten, foto’s of iets anders waardoor ze zullen glimlachen.

Leer jezelf aan om er iedere dag iets in te doen. Schrijf op waar je samen om hebt moeten lachen, beschrijf een leuk uitje wat jullie samen gehad hebben die dag, etc.

Conclusie:

Valentijnsdag hoeft niet duur te zijn. Er zijn tal van manieren om het te vieren zonder er failliet aan te gaan.

Van huisgemaakte maaltijden tot geheugenpotten, er zijn tal van manieren om je partner te laten zien hoeveel je om hem of haar geeft zonder veel geld uit te geven en toch een super romantische goedkope Valentijnsdag te beleven.

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “Lekker zuinig Leven