Lekker zuinig leven en eten Logo

Gratis Kunst – Hoe je van de mooie dingen van het leven kunt genieten. Gratis.

0:00 / 0:00
Gratis Kunst

Kunst. Het lijkt al gauw mijlenver buiten ons bereik als we zuinig willen leven. Maar niets is minder waar! In heel Nederland is er van prachtige gratis kunst te genieten! Hier een aantal tips hoe je er goedkoop en zelfs helemaal gratis van kunt genieten.

gratis kunst beeldende kunst beeldentuin museum gratis trein - zuinig reizen - sacha kay

Waarom kiezen voor gratis kunst?

Kunst heeft de kracht om ons leven op verschillende manieren te beïnvloeden, of het nu gratis kunst is of niet. Het kan worden gebruikt om emoties uit te drukken, verhalen te vertellen en schoonheid te creëren. Kunst kan ook worden gebruikt om te onderwijzen en te inspireren.

Het kan inzicht geven in verschillende culturen, overtuigingen en waarden. Kunst kan ook worden gebruikt om creativiteit te inspireren en nieuwe ideeën op te wekken.

En heel belangrijk: kunst kan troost bieden in tijden van nood, om vreugde te brengen in tijden van verdriet en om hoop te geven in tijden van wanhoop.

Op naar de gratis kunst dus!

10 x Gratis Kunst om te bezoeken

  1. Beeldengalerij Het Depot in Wageningen: niet alleen een beeldengalerij, maar ook een prachtig arboretum om te bezoeken. En alles gratis!
  2. Beeldenpark Jits Bakker op landgoed Beerschoten in De Bilt: het beeldenpark is fraai gelegen in de Stichtse Lustwarande, dus ook nog eens heerlijk wandelen. Gratis!
  3. Bijbelse Tuin Hoofddorp: niet alleen vind je er 50 kunstwerken, ook vrijwel alle bomen, struiken en planten die in de tuin staan, komen in de Bijbel voor.
  4. De Beeldentuin in Garderen: er is een beeldentuin, maar eigenlijk is het een heel bijzondere interieurwinkel, zeker de moeite van een bezoekje waard als je in de buurt bent!
  5. Beeldentuin Museum Arnhem: voor het museum moet je entree betalen, máár de beeldentuin is helemaal gratis! Je kunt er zelfs pingpongen en picknicken.
  6. Streekmuseum de Roode Tooren in Doesburg: van kruidenierswinkel tot tabakskerverij. Is het gratis kunst? Geen idee. Is het interessant? Tuurlijk!
  7. Kunst in Huize Frankendael Amsterdam: hedendaagse kunst in een 17e eeuws monumentaal pand. Een onweerstaanbare combinatie.
  8. Street Art in heel Nederland: onderschat Street Art niet! Het zijn veelal prachtige kunstwerken met een sterke boodschap. En door het hele land zijn wandel- en fietsroutes te vinden die langs Street Art leiden. De moeite waard!
  9. Beeldenwandelroute Baarlo: 2 kilometer wandelen langs kunstwerken in het kastelendorp Baarlo.
  10. Centrum Beeldende Kunst in Emmen: niet groot, maar wel veel verschillende stukken. En workshops voor kinderen.

Bovengenoemde gratis kunst is slechts een handjevol van de mooie gratis kunst die in heel Nederland wordt aangeboden. Je zult verbaasd staan wat er allemaal gratis te bewonderen is, als je ervoor openstaat!

Zuinig Reizen

Als je een dagje op pad gaat, op zoek naar gratis kunst, overweeg dan eens de trein. Er zijn in het weekend vaak mooie kortingen op treinkaartjes en voor de kids is er sowieso een Railrunner voor maar EUR 2,50 of… Helemaal gratis!!! Check de Kids Vrij optie.  En wist je dat 80% van de kinderen aangeeft reizen met de trein leuker te vinden dan met de auto? Dat dus. Lekker zuinig.

Conclusie

Kunst is een verrijking van ons leven. Het laat ons anders naar dingen kijken en leert ons over andere culturen en gedachten. Zeker de moeite waard om te koesteren. In Nederland is veel gratis kunst te vinden. En als je met de trein reist, heb je geen parkeerproblemen, ben je goed voor het milieu én mag je gratis kinderen meenemen. Dus waar wacht je op? Plan een zuinig én gratis kunst uitje!