Lekker zuinig leven en eten Logo

Leuke betaalbare activiteiten om kinderen bezig te houden!

Kinderen bezig houden kan een uitdaging zijn voor ouders, grootouders en verzorgers. Met de opkomst van technologie en de druk van georganiseerde activiteiten kan het moeilijk zijn om kinderen betrokken en vermaakt te houden zonder dat het bergen geld kost.

Gelukkig zijn er tal van leuke betaalbare activiteiten die kinderen urenlang kunnen vermaken zonder een fortuin uit te geven.

Gratis en Betaalbare Activiteiten voor Kinderen - Lekker Zuinig Leven - Sacha Kay

Buitenactiviteiten

Eén van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om kinderen bezig te houden, is door middel van buitenactiviteiten. Als het weer het toelaat, kun je met de kinderen een natuurwandeling maken en de natuur verkennen.

Zoek naar insecten, speel tikkertje of ga picknicken. Je kunt de kinderen ook meenemen naar een nabijgelegen park en ze laten rondrennen en spelen. Laat ze de speeltuin verkennen en spelletjes spelen zoals verstoppertje of tikkertje.

Creatieve leuke betaalbare activiteiten

Een andere geweldige manier om kinderen bezig te houden, is door middel van creatieve activiteiten. Laat de kinderen hun creatieve kant ontdekken door een kunst- en handwerkstation op te zetten.

Sla voorraden in zoals bouwpapier, stiften, kleurpotloden, lijm en ander knutselmateriaal (over het algemeen het goedkoopst bij de Action) en laat de kinderen creëren wat ze maar willen. Je kunt ze ook kaartjes laten maken voor familie en vrienden of een poppenkast laten opvoeren.

We hebben een aantal leuke kleurplaten gratis ter beschikking! Je vindt de link onderaan dit artikel.

Wat de meeste kinderen ook erg leuk vinden is knutselen met een grote oude doos.  Van het formaat waar ze in kunnen zitten of staan. Deze kun je over het algemeen gratis krijgen bij een witgoed winkel.

Laat ze bijvoorbeeld een vaatwasser maken.

Ze kunnen er dan met een bakje water, sop en theedoek in gaan zitten. Een volwassene kan er dan via een gleuf een vies bord in doen en die er dan aan de andere kant weer uithalen. Schoon en wel. Laat ze uiteraard ook niet vergeten een sleufje te maken om geld in te stoppen. Mét opvangbakje.

Binnenactiviteiten

Binnenactiviteiten zijn ook geweldig om kinderen te vermaken. Organiseer een filmavond of spelletjesavond en laat je kinderen hun favoriete films of bordspellen uitkiezen. Met zelfgemaakte popcorn.

Je kunt ook een speurtocht of een schattenjacht opzetten en je kinderen door het hele huis laten zoeken naar voorwerpen.

Als je de kinderen wilt vermaken zonder geld uit te geven, zijn er tal van gratis activiteiten die je kunt doen. Laat de kinderen in huis helpen met klusjes zoals schoonmaken, organiseren, bakken en koken.

Tuin

Je kunt ze ook laten helpen in de tuin. Als je een huisdier hebt, laat je kinderen dan helpen om ervoor te zorgen.

Lezen is een andere geweldige manier om kinderen bezig te houden. Richt een gezellige leeshoek in en moedig de kinderen aan om te lezen.

Je kunt ze ook meenemen naar de bibliotheek en ze hun favoriete boeken laten uitzoeken. Lezen is een geweldige manier om leren en creativiteit te stimuleren.

Als je de kinderen het huis uit wilt krijgen, zijn er tal van leuke betaalbare activiteiten die je kunt doen. De meeste steden hebben gratis evenementen en activiteiten zoals concerten, filmvertoningen en kunstshows.

Je kunt de kinderen ook meenemen naar een nabijgelegen museum of kunstgalerie. Veel steden hebben ook gratis parken en speeltuinen die perfect zijn voor kinderen.

Fysieke activiteiten

Eén van de beste manieren om kinderen bezig te houden, is door middel van fysieke activiteiten. Neem je kinderen mee naar het zwembad of strand en laat ze lekker spetteren.

Als je een achtertuin hebt, zet dan een hindernisbaan op voor je kinderen of laat ze sporten zoals voetbal of basketbal spelen. Als je geen ruimte of uitrusting hebt, kun je je kinderen altijd meenemen voor een fietstocht of een wandeling.

Welke leuke betaalbare activiteiten je ook kiest, het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je kinderen plezier hebben. Met deze leuke betaalbare activiteiten kun je je kinderen bezig houden zonder veel geld uit te geven.

Gratis Kleurboek Leuke Betaalbare Activiteiten - Lekker Zuinig Leven - Sacha Kay

Hier hebben we een vijftal leuke kleurplaten gebundeld. Ze zijn allemaal gemaakt rondom een Engels woord. Dus ook nog eens lekker leerzaam!

Door op onderstaande knop te klikken, kun je de kleurplaten gratis downloaden in .pdf formaat.

Lekker zuinig!