Lekker zuinig leven en eten Logo

Positief Denken: Zuinig Leven is Leuk. Ongeacht de omstandigheden!

0:00 / 0:00
Positief Denken: Zuinig leven is leuk. Ongeacht de omstandigheden!

Positief Denken: Zuinig Leven is Leuk. Ongeacht de omstandigheden!

Positief denken is een krachtig hulpmiddel dat al eeuwenlang wordt gebruikt om mensen te helpen hun doelen te bereiken en een bevredigender leven te leiden. Het is een manier om met een optimistische blik naar de wereld te kijken, in de overtuiging dat er goede dingen zullen gebeuren en dat jij ze kunt laten gebeuren.

Het gaat over geloven in jezelf, geloven in je capaciteiten en geloven dat je alles kunt bereiken wat je van plan bent te doen. De kracht van positief denken kan op veel verschillende manieren worden benut, van visualisatie tot affirmaties en meer.

In dit artikel bespreken we de voordelen van positief denken, hoe je het in je voordeel kunt gebruiken en hoe je het een onderdeel van je dagelijks leven kunt maken. Een positief leven is namelijk een stuk eenvoudiger, rustiger en simpeler!

Voordelen van positief denken

Het is bewezen dat de kracht van positief denken vele voordelen heeft.

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayHet kan helpen om stress te verminderen, geluk te vergroten en de algehele gezondheid te verbeteren.

Het kan ook een positief effect hebben op relaties, omdat mensen die positief denken meer open zijn en anderen accepteren.

Positief denken kan ook helpen om de productiviteit te verhogen, omdat het helpt om de geest te concentreren op de taak die voorhanden is en om gemotiveerd te blijven.

Tot slot kan het helpen om het zelfvertrouwen te vergroten, omdat het helpt om een positiever zelfbeeld op te bouwen en te geloven in eigen kunnen.

Hoe je de voordelen van positief denken kunt benutten

Er zijn veel verschillende manieren om de kracht van positief denken te benutten.

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayEén van de meest gebruikte methoden is visualisatie. Visualisatie houdt in dat je jezelf voorstelt dat je jouw doelen bereikt en dat je het positieve resultaat van je inspanningen visualiseert. Het kan een krachtig hulpmiddel zijn om je te helpen gemotiveerd en gefocust te blijven op de taak die voorhanden is.

Een andere manier om de kracht van positief denken te benutten, is door middel van affirmaties. Affirmaties zijn uitspraken die je tegen jezelf zegt om je zelfvertrouwen te vergroten en jezelf te herinneren aan je doelen. Ze kunnen zo simpel zijn als “Ik ben in staat om mijn doelen te bereiken” of “Ik geloof in mezelf.”

Ten slotte is dankbaarheid een andere manier om de kracht van positief denken te benutten. Dankbaarheid is de praktijk van het herkennen en waarderen van de goede dingen in je leven. Het kan helpen om het geluk te vergroten en om je eraan te herinneren waarom je in de eerste plaats aan je doelen werkt.

Positief denken een onderdeel maken van je dagelijks leven

Positief denken een onderdeel maken van je dagelijks leven is de sleutel tot het benutten van de voordelen ervan. Een manier om dit te doen is door je dag te beginnen met affirmaties en visualisaties.

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayNeem elke ochtend een paar minuten de tijd om jezelf aan je doelen te herinneren en te visualiseren dat je ze bereikt. Dit kan helpen om de toon voor de dag te zetten en je gefocust en gemotiveerd te houden. Ook houden doelen je in een voorwaartse beweging.
Dit doe je het beste in de twee minuten (voor)dat de wekker gaat en je jouw bed uitspringt.

Een andere manier om positief denken een onderdeel van je dagelijks leven te maken, is door dankbaarheid te oefenen. Neem elke dag de tijd om de goede dingen in je leven te herkennen en te waarderen.

Dit kan helpen om je geluk te vergroten en je eraan te herinneren waarom je in de eerste plaats aan je doelen werkt. Tijdens het douchen of tandenpoetsen kun je heel mooi de tijd nemen om de dingen waar je dankbaar voor bent de revue te laten passeren.

Probeer ten slotte jezelf te omringen met positieve mensen en positieve berichten. Dit kan helpen om je gemotiveerd te houden en je te herinneren aan de kracht van positief denken.

Omgaan met negatieve mensen

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayIedereen heeft het recht om af en toe niet helemaal een blij ei te zijn, maar mensen die structureel negativiteit uitstrooien, kun je het beste zoveel mogelijk vermijden.

Denk aan de collega die bij het koffie-apparaat altijd tegen je aan staat te zeuren of die negatieve blauwe bal van een buurman die je altijd tegenkomt als je de hond uitlaat.

Zeg duidelijk, met stralende de dag, dat je op dit moment geen zin hebt in negativiteit, dus dat je alleen tijd voor ze wilt maken als ze iets leuks te melden hebben.

Met mensen die dichter bij je staan, is het meestal niet zo eenvoudig. Maar ook hier kun je aangeven dat je openstaat voor alles wat ze te zeggen hebben, maar dat er tegenover iedere negatieve opmerking, twee positieve moeten staan. Zo dwing je ze met zachte hand om zelf ook anders tegen de dingen aan te kijken.

Je kunt ze een handje helpen door iets positiefs te benoemen (mooi weer, lekkere koffie, mooie bloemen, leuke trui, etc.) en daar het gesprek even op voort laten kabbelen.

Het nieuws en positieve berichten

Het filteren van negativiteit is niet altijd een uitgesproken zaak. Zeker niet als je een beetje op de hoogte wilt blijven van het nieuws. Bedenk wel bij jezelf dat het niet altijd een noodzaak is om op de hoogte te zijn van de volledige wereldproblematiek.

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayProbeer eens een week niet actief het nieuws te volgen, maar vraag eens aan een familielid, vriend of collega “Heb ik nog wat gemist, wat nieuws betreft?”. Je zult verbaasd staan over hoe vaak het antwoord “Neu, niet echt” is. Dus waarom zou je er zoveel tijd en energie in stoppen?

Neem als voorbeeld de NOS app. Er staat eigenlijk nooit iets positiefs in, behalve soms als het over sport gaat. Of de filmpjes.

Een betere bron van nieuws is dan bijvoorbeeld NOS Jeugd. Hierin komen wel de belangrijke nieuwspunten aan het licht, maar niet de “van tevoren bang maken”-berichten. Ook staan er leuke nieuws berichten tussen en soms worden berichten opgevolgd zodat je weet hoe het afliep.

Maar het beste blijft om het nieuws een tijdje het nieuws te laten en het te gebruiken als snel praatje met een vriend, familielid, collega of kennis. En waarom zelfs niet de winkelier om de hoek?

Echte sociale contacten zijn beter voor een positief gevoel dan Twitter of een kille nieuws-app (of twee…).

Gratis cursus Positief Denken en gratis 20-weekse opleiding over Happiness

Bij Laudius (online leren) hebben ze op dit moment een gratis video-cursus positief denken: De Kracht van Positief Denken.

In deze 3-delige video-cursus wordt behandeld:
– Wat zijn negatieve gedachten en hoe herken je deze?
– Hoe zorg je dat het “negatieve” stemmetje in je hoofd verdwijnt?
– Hoe zet je negatieve gedachten om in positiviteit en creativiteit?

positief denken gratis opleiding geluk lekker zuinig eenvoudig simpel leven leren werken eten drinken - sacha kayGeloof je “een cursusje” wel, omdat je al zoveel trainingen op dit gebied hebt gedaan?

Ga dan voor een full-blown opleiding van de Berkeley Universiteit. Gratis. Jawel, je leest het goed. Online kun je de opleiding “The Science of Happiness” volgen van deze gerenommeerde universiteit van California.

Deze opleiding duurt 20 weken. Je kunt er zelfs een certificaat voor krijgen, maar dan kost de opleiding je EUR 158,=

Hier vindt je de opleiding: The Science of Happiness

Conclusie

De kracht van positief denken is een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om mensen te helpen hun doelen te bereiken en een bevredigender leven te leiden.

Het heeft veel voordelen, van het verminderen van stress tot het verhogen van geluk en productiviteit. Het kan op veel verschillende manieren worden gebruikt, van visualisatie tot affirmaties en meer.

Ten slotte is het essentieel om positief denken een onderdeel van je dagelijks leven te maken om de voordelen ervan te benutten.

Door elke dag een paar minuten de tijd te nemen om dankbaarheid te oefenen, je doelen te visualiseren en jezelf te omringen met positieve mensen en berichten, kun je positief denken een deel van je leven maken en de vruchten plukken.

En werk aan jezelf. Volg een gratis cursus positief denken en/of gratis 20-weekse opleiding over Happiness. Blijf ermee bezig.

Gelukkig zijn is een werkwoord. Het komt niet zomaar aanwaaien. Maar als het er eenmaal is, kun je het vaak wel makkelijker vasthouden! En dat is prachtig, als je een simpel, eenvoudig en lekker zuinig leven leidt!

Pizzadeeg recept pizzabodem goedkoop - lekker zuinig eten en drinken, simpel leven, eenvoudig leven - Sacha Kay

Inhoudsopgave

Teveel mensen geven geld uit dat ze niet verdiend hebben, om spullen te kopen die ze niet willen, om indruk te maken op mensen die ze niet mogen.