Lekker zuinig leven en eten Logo

Ervaar de wereld en leer nieuwe vaardigheden via WWOOFing

0:00 / 0:00
Ervaar de wereld en leer nieuwe vaardigheden via WWOOFing

Ervaar de wereld en leer nieuwe vaardigheden via WWOOFing

WWOOFing (Worldwide Opportunities on Organic Farms ) is een internationale beweging die vrijwilligers verbindt met biologische boeren en telers.

WWOOFers, zoals deze vrijwilligers worden genoemd, ruilen hun arbeid in voor voedsel, onderdak en een kans om te leren over biologische landbouw en duurzaam leven. WWOOFing is een geweldige manier om de wereld te ervaren en nieuwe vaardigheden te leren, terwijl het ook helpt om duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling te promoten.

wwoofing gratis vakantie avontuur - lekker zuinig vakantie leven eten - sacha kayWat is WWOOFing?

WWOOFing staat voor “Worldwide Opportunities on Organic Farms ” en is een internationale beweging die vrijwilligers verbindt met biologische boeren en telers. WWOOFers ruilen hun arbeid in voor eten, onderdak en een kans om te leren over biologische landbouw en duurzaam leven. WWOOFing is een geweldige manier om de wereld te ervaren en nieuwe vaardigheden te leren, terwijl het ook helpt om duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling te promoten.

WWOOFing is een vorm van vrijwilligerstoerisme, een vorm van toerisme waarbij reizigers hun tijd en vaardigheden vrijwillig inzetten, om anderen te helpen. WWOOFers verblijven meestal een paar weken of maanden bij een gastgezin, helpen bij het werk op de boerderij of in de tuin en leren over duurzame landbouwpraktijken.

Wat zijn de voordelen van WWOOFing?

wwoofing gratis vakantie avontuur - lekker zuinig vakantie leven eten - sacha kayWWOOFing is een geweldige manier om de wereld te ervaren en nieuwe vaardigheden te leren. Door bij een gastgezin te verblijven, ervaren WWOOFers een nieuwe cultuur en leren ze over biologische landbouw en duurzaam leven. WWOOFers ontmoeten ook nieuwe mensen en maken nieuwe vrienden van over de hele wereld.

WWOOFers kunnen ook helpen bij het promoten van duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling. Door te helpen bij het werk op de boerderij of in de tuin, dragen WWOOFers bij aan de lokale economie en aan het behoud van het milieu.

WWOOFers kunnen ook genieten van een unieke reiservaring. Door bij een gastgezin te verblijven, ervaren ze een andere manier van leven en leren ze over een nieuwe cultuur.

Aan de slag met WWOOFing

De eerste stap om aan de slag te gaan met WWOOFing is om lid te worden van het WWOOF-netwerk. WWOOF heeft een internationaal netwerk van hosts en vrijwilligers, dus je kunt hosts vinden in landen over de hele wereld.

Zodra je lid bent geworden van het WWOOF-netwerk, kun je beginnen met het zoeken naar hosts in het land of de regio die je wilt bezoeken.

wwoofing zuinige simpele vakantie gratis goedkoop - lekker zuinig eten leven reizen - sacha kayElke host heeft een profiel met informatie over het soort werk waar ze hulp bij nodig hebben, hun locatie en eventuele andere vereisten.

Als je eenmaal een gastheer hebt gevonden, kun je contact met hen opnemen en een verblijf bij hen regelen. Je moet het eens worden over de duur van uw verblijf, het soort werk dat je gaat doen en eventuele andere regelingen die moeten worden getroffen.

Denk niet dat het alleen iets voor jonge solo wereldreizigers is. Er zijn over de hele wereld, dus ook in Europa, WWOOF gastgezinnen te vinden en je bent er vaak zelfs welkom met een heel gezin!

Overigens hoef je geen hele vakantie te WWOOFen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een week aan het Franse strand en twee weken op een boerderij. Leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Hoeveel kost een WWOOF ervaring?

Eigenlijk alleen de inschrijfkosten voor het WWOOF netwerk en de reiskosten.
De inschrijfkosten voor een jaar voor het netwerk zijn afhankelijk van het land waar je naartoe wilt.
Bijvoorbeeld:
Frankrijk EUR 25,= voor één persoon, EUR 30,= met zijn tweeën. Kinderen zijn gratis.
Verenigde Staten USD 40,= voor één persoon, USD 60,= voor twee.

Wil je naar meerdere landen, zul je jezelf voor ieder land in moeten schrijven.

Wat te verwachten bij WWOOFing

Tijdens WWOOFing kun je verwachten dat je meerdere uren per dag op de boerderij of in de tuin werkt. Dit kan het planten en oogsten van gewassen, onkruid wieden en helpen met andere boerderijklusjes omvatten.

Er wordt ook van je verwacht dat je helpt met andere taken op de boerderij, zoals koken, schoonmaken en dieren verzorgen.

Je kunt ook verwachten dat je leert over duurzaam boeren en leven. Gastheren leren WWOOFers meestal graag over biologische landbouwpraktijken en duurzaam leven.

Voorbeeld van een leuk WWOOF adres

wwoofing zuinige simpele vakantie gratis goedkoop - lekker zuinig eten leven reizen - sacha kayOmdat het allemaal misschien nogal vaag lijkt, hier een concreet voorbeeld. Wat te denken van…
Met het gezin naar een oude boerderij in de Nièvre, midden Frankrijk. Op nog geen 500 meter afstand van de Loire. En daar het gastgezin helpen met:
– Confiture maken
– Angora konijnen borstelen
– Wol sorteren en bolletjes maken
– De fles geven aan jonge geiten
– Brandhout stapelen
– Restauratiewerk aan de boerderij
– Aardappelen oogsten
Ohw. En dan ook nog eens in een mooie bosrijke omgeving!
Geen straf toch, zo’n vakantie waarin je een authentieke Franse manier van leven leert kennen?
Dit is het voorbeeld: Emmanuelle en Alexis in de Nièvre

Conclusie

WWOOFing is een geweldige manier om de wereld te ervaren en nieuwe vaardigheden te leren. Door bij een gastgezin te verblijven, ervaren WWOOFers een andere manier van leven en leren ze over een nieuwe cultuur.

Ze kunnen ook helpen bij het promoten van duurzame landbouw en plattelandsontwikkeling, terwijl ze ook nieuwe vrienden van over de hele wereld maken.

Als je op zoek bent naar een spannende, zuinige, simpele, duurzame, zinnige en lonende manier van reizen en dagenlang luieren op het strand niets voor jou is…

Dan is WWOOFing zeker de moeite van het overwegen waard! En? Word jij dit jaar een Wwoofer?

Pizzadeeg recept pizzabodem goedkoop - lekker zuinig eten en drinken, simpel leven, eenvoudig leven - Sacha Kay

Inhoudsopgave

Teveel mensen geven geld uit dat ze niet verdiend hebben, om spullen te kopen die ze niet willen, om indruk te maken op mensen die ze niet mogen.